Expositie WOLF

Expositie WOLF: Maak kennis met de vele gezichten van dit bijzondere dier 

Expositie WOLF is voor iedereen een interessante ontdekking. De kranten hebben er de afgelopen maanden bol van gestaan. De wolf is weer terug in Nederland! Er zijn nu acht wolven in Nederland. Een paartje op de Noord-Veluwe met vijf jongen en een wolvin op de Midden-Veluwe. Na 150 jaar weg te zijn geweest, is het heel bijzonder dat er weer een roedel in Nederland is. Maar hoe goed kennen we de familie wolf eigenlijk?

Oog in oog met echte wolven

Er is veel te leren over de wolf in de expositie. Drie echte wolven zijn van dichtbij te bezichtigen. Nog niet eerder getoonde foto’s en beelden laten zien dat de wolf zich aardig thuis voelt op de Veluwe. Een schedel van een wolf is te bezichtigen en… echte wolvendrollen!

Beleef de wolf met het hele gezin

Bezoekers van jong tot oud kunnen hun wolvenkennis bijspijkeren. De jongste kinderen maken kennis met de ‘sprookjeswolf’, dat is een wolf die net als zijn opa en vader een sprookjeswolf wil worden. De bovenbouw ontmoet de wolf als een sociaal dier. Hoe zit een roedel in elkaar en welke rollen bestaan er? Afkomst, soorten, leefwijze, voedsel en gedrag, er is veel te ontdekken.

Toegang expositie WOLF

Bezichtig deze expositie in Bezoekerscentrum Nunspeet, Plesmanlaan 2. De toegangsprijs is 2 euro. Kinderen tot 4 jaar krijgen gratis toegang. Het bezoekerscentrum is op woensdag geopend van 12 uur tot 17 uur en donderdag t/m zondag van 10 uur tot 17 uur. In de schoolvakanties elke dag geopend van 10 uur tot 17 uur.

Boek hier een ticket

Oprichting

Door de inzet van Stichting Natuureducatie en Informatie Veluwe (SNIV) is de expositie opgericht. SNIV wil bezoekers kennis laten maken met de vele gezichten van dit bijzondere dier. De stichting heeft als doelstelling om de natuurexpositie binnen Bezoekerscentrum Nunspeet open te houden en te verbeteren voor publiek. De expositie heeft een educatief karakter welke interessant is voor alle leeftijden. Expositie WOLF is tot stand gekomen met medewerking van Buitenfonds StaatsbosbeheerStichting HaagvalkenMuseum het Pakhuis, Veluwe Alliantie en Gemeente Nunspeet.

Voor meer informatie over de wolf verwijzen wij u graag door naar de volgende websites:
>> www.wolveninnederland.nl
>> www.staatsbosbeheer.nl/magazine-wolf
>> https://www.bij12.nl/onderwerpen/faunazaken/wolf/
>> www.ark.eu/natuurontwikkeling/natuurlijke-processen/predatie/wolf