Expositie WOLF

Expositie WOLF: Maak kennis met de vele gezichten van dit bijzondere dier 

Expositie WOLF is voor iedereen een interessante ontdekking. De kranten hebben er de afgelopen maanden bol van gestaan. De wolf is weer terug in Nederland! Er zijn nu acht wolven in Nederland. Een paartje op de Noord-Veluwe met vijf jongen en een wolvin op de Midden-Veluwe. Na 150 jaar weg te zijn geweest, is het heel bijzonder dat er weer een roedel in Nederland is. Maar hoe goed kennen we de familie wolf eigenlijk?

Oog in oog met echte wolven

Er is veel te leren over de wolf in de expositie. Twee echte wolven zijn van dichtbij te bezichtigen.

Toegang expositie WOLF

De expositie maakt deel uit van de expositie over de Veluwe in Bezoekerscentrum Nunspeet, Plesmanlaan 2. De toegangsprijs is 2,50 euro. Kinderen tot 4 jaar krijgen gratis toegang.

Boek hier een ticket

Oprichting

Door de inzet van Stichting Natuureducatie en Informatie Veluwe (SNIV) is de expositie opgericht. SNIV wil bezoekers kennis laten maken met de vele gezichten van dit bijzondere dier. De stichting heeft als doelstelling om de natuurexpositie binnen Bezoekerscentrum Nunspeet open te houden en te verbeteren voor publiek. De expositie heeft een educatief karakter welke interessant is voor alle leeftijden. Expositie WOLF is tot stand gekomen met medewerking van Buitenfonds StaatsbosbeheerStichting HaagvalkenMuseum het Pakhuis, Veluwe Alliantie en Gemeente Nunspeet.

Voor meer informatie over de wolf verwijzen wij u graag door naar de volgende websites:
>> www.wolveninnederland.nl
>> www.staatsbosbeheer.nl/magazine-wolf
>> https://www.bij12.nl/onderwerpen/faunazaken/wolf/
>> www.ark.eu/natuurontwikkeling/natuurlijke-processen/predatie/wolf