Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer en Bezoekerscentrum Nunspeet

Voorheen was Bezoekerscentrum Nunspeet in het beheer van Staatsbosbeheer. Zij zaten hier gevestigd en onderhielden de expositie en de winkel. Eind 2014 hebben zij het moeilijke besluit moeten nemen om het Buitencentrum te sluiten. Hierop zijn ze samen met Outdoor Centrum Nunspeet een samenwerking aangegaan, waardoor het centrum open kan blijven. Deze samenwerking houdt in dat Staatsbosbeheer een informatiepunt in het bezoekerscentrum heeft en de rest in handen is van Outdoor Centrum Nunspeet.

Tijdens de openingstijden is een team enthousiaste vrijwilligers aanwezig om bezoekers van het centrum te voorzien van informatie over de natuur.

Informatiepunt

Het informatiepunt is gecreëerd om ‘Staatsbosbeheer’ fysiek meer onder de aandacht te brengen. Op dit moment zijn veel natuurliefhebbers niet op de hoogte van de werkzaamheden die Staatsbosbeheer verricht. Het situeren van informatiepunten op bijvoorbeeld vakantieparken en hotels zorgt ervoor dat meer, nieuwe, bezoekers in contact komen met Staatsbosbeheer.
De informatiepunten dienen als verlengstuk van de 8 Buitencentra die her en der in het land zijn verspreid. Bij een informatiepunt kunnen natuurliefhebbers terecht voor informatie over de aansluitende natuurgebieden. Ze kunnen er wandelroutes verkrijgen specifiek voor het aangrenzende natuurgebied, uitgebreide (wandel)kaarten kopen voor de regio en merchandise aanschaffen. Naast dat kunnen bezoekers zich inschrijven voor de excursies die Staatsbosbeheer organiseert. Vanuit het bezoekerscentrum organiseert Staatsbosbeheer de excursie Grote Vijf Wild Zwijn.

De boswachter van Staatsbosbeheer is iedere woensdag in het Bezoekerscentrum aanwezig.

Staatsbosbeheer

 

Over ons

Natuur waar je je mee verbonden voelt, daar maken wij ons sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. Het zit in onze natuur.

Natuur voor iedereen
Staatsbosbeheer beheert ruim 265.000 hectare Nederlandse natuur. Alle Nederlanders zijn van harte welkom om die natuur te beleven. In de andere 8 procent is de natuur te kwetsbaar. Daarom zijn die gebieden niet of nauwelijks te bezoeken.

Samenwerken en ondernemen
Staatsbosbeheer maakt zich onder de noemer ‘beschermen, beleven en benutten’ klaar voor de toekomst waarin ze mensen wil betrekken bij de natuur die hen raakt. Voortaan moet het werk deels uit eigen activiteiten gefinancierd worden.

Meer informatie over Staatsbosbeheer vindt u hier.