Expositie Veluwse natuur

In het bezoekerscentrum is een expositie over de veelzijdige Veluwse natuur. De tocht door de expositie start bij het stuifzandgebied en voert langzaam verder door heide, bos en het water. Het bevat prachtige opgezette wilde dieren en er zijn allerlei mogelijkheden om de natuur te beleven.

Aai de vacht van een ree of zwijn en bekijk de keutels van diverse dieren die op de Veluwe voorkomen. Door verschillende interactieve spellen ontdekt jong en oud alles over de natuur en de wilde dieren. Raad wat je in de voelboom voelt en ruik hoe een grove den ruikt. De kinderen wanen zich als een kabouter in kabouterwereld in de kabouterhut, terwijl de volwassenen genieten van een kopje koffie in de koffie hoek. De kabouterhut komt tot leven door op de knopjes te drukken, maar pas wel op voor de bostrollen! In de koffiehoek worden mooie natuurfilms getoond. Er zijn diverse films voor verschillende leeftijden.

Entree
De toegang tot de expositie is € 2,50 per persoon. Hiervoor wordt toegang gegeven tot de expositie, buitenruimte en de kabouterhut. Een deel van het bedrag kan als tegoedbon worden ingewisseld in de winkel.

Boek hier een ticket

Abonnement
Bij de balie is een abonnement te koop voor € 12,50 per persoon. Met deze kaart heeft de houder een jaar lang toegang tot de natuurexpositie en 20% korting op de activiteiten*.
*Met uitzondering van de vaste activiteiten, zoals het kabouterpad en hulpboswachterspad.