Scholen

Speciaal voor scholen kunnen we een programma op maat samenstellen.

De mogelijkheden voor scholen en groepen:

Kinderen t/m 7 jaar

Dierenvriendjespad
Het Dierenvriendjespad bestaat uit een route met opdrachten, waarbij de kinderen al spelende de natuur ontdekken en beleven. Met de gekleurde draaischijf wordt bepaald welke opdracht er gedaan wordt. Snuffelen als een konijn, waggelen als een eend en voetje voor voetje om een boom lopen. De zintuigen staan op scherp tijdens deze leuke leerzame spelletjes!

Kabouterpad
Deze tocht wordt als een echte kabouter gelopen. Volledig aangekleed met een kaboutermuts, rode wangetjes, een gevulde knapzak en een kabouterboek. Onderweg worden er opdrachten uitgevoerd. Zo worden er beestjes bekeken in een loeppotje en kabouterfröbels gemaakt. Elk seizoen wordt er weer wat anders gedaan!

Kinderen vanaf 8 jaar

Speurtocht
De kinderen ontdekken de natuur door middel van een speurtocht. De tocht is zowel binnen als buiten bij het bezoekerscentrum. Binnen wordt er gekeken naar de dieren op de Veluwe en de verschillende landschappen. Buiten worden er bomen opgemeten, gekeken naar insecten en bedacht waarom er geen ondergroei is in een bepaald stuk bos.

Hulpboswachterspad
Tijdens het Hulpboswachterspad wordt ontdekt wat het werk van een boswachter inhoudt. Per groepje is er een kompas waarmee de route wordt gelopen. De natuur wordt van top tot teen bekeken, door middel van leerzame opdrachten.

Boswachtersfeestje

De activiteiten zijn te combineren met:

Boogschieten
Wie is de echte Robin Hood binnen de groep? Dat wordt bepaald met het boogschieten. Na een duidelijke instructie over schiettechniek en veiligheid, krijgt iedereen een oefenronde. Hierna kan de echte wedstrijd beginnen.

Natuurgids
Onze natuurgids kan met de groep meelopen voor een extra natuur-educatief karakter van uw activiteit.

Kosten op aanvraag.

Extra informatie

Naast een leuke doepad is het inclusief toegang tot onze expositie.

Buiten de reguliere openingstijden, vragen wij een minimum van € 150,-.

Neem contact met ons op voor meer informatie en om het bezoek te plannen of vraag hier uw offerte aan.