Kabouterweken

Ook dit jaar vinden de Kabouterweken weer plaats in de herfstvakantie, van 15 t/m 30 oktober!

Kom tijdens de kabouterweken naar het Bezoekerscentrum Nunspeet. Loop samen met je kabouters het kabouterpad en misschien kom je wel een echte kabouter tegen!

Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom bij het Bezoekerscentrum Nunspeet.
Tijdens de Kabouterweken speur je samen naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen.
De speurtochten vinden plaats op het kabouterpad van het Bezoekerscentrum Nunspeet. De kinderen worden, voordat ze gaan zoeken, uitgedost als kabouter met een rode puntmuts, knapzak en roodgeschminkte wangen. Na afloop mogen ze de muts houden.

013

Alleen in de kabouterweek is de speurtocht nog spannender dan buiten de herfstvakantie: dan is er langs het kabouterpad bij het Bezoekerscentrum Nunspeet een schatkistje verstopt. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Na afloop krijg je nog een mooie kleurplaat waar je leuke prijsjes mee kan winnen.

Het kabouterpad kost € 6,00 per kabouter en we vragen € 10,00 borg (liefst contant) voor de begeleiderstas en knapzakjes.

Naast het kabouterpad organiseert Bezoekerscentrum Nunspeet in de kabouterweken  extra activiteiten voor jong en oud:
Keuze uit o.a.

  • Kabouterstammetje maken
  • Kabouterkijkdoos knutselen
  • 3D schilderij
  • Braakbal uitpluizen

De activiteiten zijn van 13.00 uur tot 15.00 uur en kosten € 6,00 per activiteit per kind.

Reserveren voor de activiteiten is aan te bevelen via deze site.