Veluwetransferium Nunspeet

Bezoekerscentrum Nunspeet

Tussen Bezoekerscentrum Nunspeet en het NS-station ligt het veluwetransferium Nunspeet. Het bevindt zich nabij de A28, wat zorgt voor een gunstige centrale ligging.
Het transferium is een initiatief van gemeente Nunspeet in samenwerking met provincie Gelderland en Staatsbosbeheer.
Een transferium is het ideale vertrekpunt voor natuurbeleving. Veluwetransferium Nunspeet is opgericht in 2002 en daarmee de eerste op de Veluwe. Begin 2015 is het geheel vernieuwd en heropend. Het terrein bevat nu nog meer elementen voor extra beleving.

Dit transferium bevat 150 parkeerplaatsen. De auto’s kunnen hier gratis geparkeerd worden. Tevens kunnen elektrische auto’s hier opgeladen worden door middel van de openbare oplaadpunten. Er zijn ook gehandicapten parkeerplaatsen aanwezig. Het transferium is voorzien van informatieborden, routepanelen en wegwijzers. Hierdoor is het niet alleen het vertrekpunt voor de natuur, maar ook een goed startpunt voor een bezoekje aan het centrum van Nunspeet.
Op het transferium bevindt zich verder een speeltuin, de uitkijktoren, fietsverhuur en een brasserie.

Compleet dagje uit op het veluwetransferium Nunspeet

Een bezoek aan Bezoekerscentrum Nunspeet kan dan ook goed gecombineerd worden met het veluwetransferium. Beleef eerst Veluwe in de expositie, kijk rond in de winkel en maak een wandeling in het bos. Vervolgens wordt de toren beklommen en spelen de kinderen in de speeltuin. Als afsluiter nog even nagenieten op het terras van de brasserie en dan weer in de auto naar huis. Een compleet Veluws dagje uit voor het hele gezin.

 

Bezoekerscentrum Nunspeet

Veluwe transferium Nunspeet
Veluwe transferium Nunspeet

Toren van Nunspeet